Az energia helyzet

Az energia eddig is nagy kincs volt , de most különösen felértékelődött a jelentősége . Két féle energia létezik . Az egyik a megújuló és a másik az véges .

Néztem egy oldalt ahol visszaszámolják a napokat . Amit mutatnak az az, hogy mennyi napra elegendő az olaj és a földgáz . Ezen a téren nem állunk túl jól . De ami a megújuló energiákat illeti még mindig van lehetőségünk szerintem az átállásra . Bár ezt kissé fel kéne gyorsítani . Sajnos a covid és a háború igazán nem kedvezett ennek az átállásnak .

A kép csak illusztráció ! A kép forrása : Pixabay

Most egyre többen térnek át a fa tüzelésre . Ez olyan mintha fejlődtél volna és hirtelen visszalépnél . Ráadásul a hirtelen átállás a fára megemelte a fa piaci értékét . A napenergia sem kapott löketet hiszen az állam bejelentette,hogy nem vesznek vissza többlet áramot .

Ettől függetlenül a naperőművek egyre fejlettebbek és az akkumulátorok is folyamatos fejlesztésen mennek keresztül . Remélhetőleg hamarosan olcsóbbá is válik a technológia . Manapság már egyre több helyt használnak a naperőművek esetében is . Ismerünk olyan projektet amely a vízre épült . Így a hatásfoka is jobb lett az erőműnek és a hűtés is megoldott , természetes módon . A másik előnye pedig az , hogy a víz kevésbé párolog .

Az Alba Épgép Kft. épületgépészeti munkák kivitelezését vállalja a tervezéstől kezdve . A referencia munkáikról készült képeket láttam padlófűtést ,gázkazán beszerelést,vizes blokkok kivitelezését stb. A cég felújításokat is vállal . Nem csak magánszemélyeket szolgálnak ki hanem vállalatokat is . Munkáik közt vannak gáz és fűtés szerelések . Tudjon meg többet itt : Fűtésszerelés

Az órákról írt bejegyzésünk is érdekelheti !

Previous post Mezőgazdasági permetező drónok
Next post Puccini – nyomtatás