PrimaDenta – Fájdalommentes foghúzás – van ilyen?

A fogorvosok napjainkban igyekeznek elkerülni, hogy foghúzásra kerüljön sor, a cél tehát minden esetben a saját fogak megőrzése. Vannak viszont olyan helyzetek, amikor a húzás az egyetlen út annak irányába, hogy a fogsor egészségét sikerüljön helyreállítani. (PrimaDenta)

A kép csak illusztráció ! A kép forrása : AdobeStock

Ha a fogtömés sem segít

Előfordulhat, hogy a szuvasodás kiterjedt, és a korszerű tömőanyagok, vagy például inlay alkalmazásával sem lehetséges megmenteni a fogat. A gyökérkezelés szintén egy módja annak, hogy ne kelljen fogpótlásban gondolkodni. Az alászuvasodott tömés, a fogkorona jelentős részének elvesztése egyaránt indokolhatják a foghúzás szükségességét.

Fogászati kezelések bódításban

Sokan már a szó hallatán is félni kezdenek, pedig a megfelelő helyi érzéstelenítés és a tapasztalt szakember együttesen gondokodnak arról, hogy a beavatkozás fájdalommentes legyen. Van olyan fogászat Szeged területén, ahol lehetőség van bódításban végzett fogászati kezelésekre. A tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre többen élnek ennek előnyeivel, elsősorban a fogászati beavatkozásoktól tartók.

PrimaDenta – Cél az egészséges fogsor kialakítása

A foghúzás a bölcsességfogakat is érintheti. Nem ritka, hogy ferdén nőnek, az ínyben rekednek, vagy olyan mértékben fedik a mellettük levő fogakat, hogy szinte lehetetlenné válik az optimális tisztításuk. Ennek előbb vagy utóbb szuvasodás a vége, sőt, az is előfordulhat, hogy a fogszabályozás érdekében van szükség a hátsó fogak eltávolítására. Míg ez utóbbi feladat szájsebészeti eljárás keretein belül történik, addig a hagyományos foghúzás az érzéstelenítést követően azonnal, gyorsan megoldható.

A PrimaDenta fogászat Szeged városában a fogászati kezelések széles választékával várja mindazokat, akik tenni kívánnak az egészséges, esztétikus fogsor érdekében. Foghúzás után érdemes mihamarabb elgondolkodni azon, hogy milyen fogpótlással szeretné a teljes fogsor egységét megvalósítani.

Írta: Kiss Anita

Az ételkiszállításról írt bejegyzésünk is érdekelheti !

Previous post Ételrendelés – ha fontos a minőségi ételkiszállítás Budapesten
Next post Tippfanatic – fogadj a sporteseményekre