Miért érdemes magánúton labort csináltatni?

A várólisták és a kivizsgálások végeláthatatlan sora gyakran motiválja arra az embert, hogy magánúton vegye igénybe az egészségügyi szolgáltatásokat. A laborvizsgálatok esetében ezt meglepően kedvező áron meg is tehetjük. Nem lehet elégszer felhívni a figyelmet az egészségtudatos gondolkodásra, amelynek alapját a prevenció képezi. Fontos tehát, hogy akkor is végeztessünk évente egyszer kontroll labort, ha egyébként jól érezzük magunkat.

A kép csak illusztráció ! A kép forrása : Pexels

A közérzettel kapcsolatos problémák pláne arra sarkallják a pácienseket, hogy mihamarabb a dolgok mögé sikerüljön látni. Ebben a vérvétel nagy segítséget jelenthet. Nemcsak az ásványi anyagok jelenlétét, a vérszegénységet, az autoimmun folyamatokat, a vashiányt, vagy például a koleszterint és a vércukor szintjét ismerhetjük meg ilyen módon, hanem a húgysav, a pajzsmirigy működése, a szervezet hormonális működése is középpontba kerülhet. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan kifejezetten a változatos lehetőségek és a kiszámíthatóság miatt döntenek a fizetős megoldások mellett.

Az állami rendszeren belül a vérvétel akár hosszú órákat vesz igénybe a sorban állással együtt. Nem ritka az olyan intézmény, ahol már erre a vizsgálatra is előre kell időpontot kérni. Miért ne tenné meg ez utóbbit úgy, hogy közben igényes környezetben, várakozás nélkül lehetséges a szükséges vérvétel elvégzése?

Meglepődne, milyen sokan vannak, akik felnőttként is tartanak a szúrástól, és ha csak lehet, elkerülnék az ezzel járó vizsgálatokat. A gyakorlat azonban azt támasztja alá, hogy ez az alap ahhoz, hogy az általános egészségi állapotról információkhoz jusson a háziorvos vagy a vizsgálatot elrendelő szakorvos. A gyakorlatilag fájdalommentes vérlevétel eredménye hozzájárulhat egészsége hosszútávú megőrzéséhez, valamint az esetleges betegségek mihamarabbi felfedezéséhez, kezeléséhez. A kontroll minden esetben saját érdekét szolgálja, megéri ehhez a magán szolgáltatók jelentette megbízhatóságot és kényelmet választani. (Egészségtudatos)

A fürdőszobai cikkünk is érdekelheti !

Previous post Az Apple okosóra sportoláshoz is ideális választás!
Next post Hogyan alakítsd ki közvetlen élettered?