Miért fontos a hatékony fényvédelem?

A napsugárzás káros hatásairól évtizedek óta hallunk, ám csak az utóbbi néhány évben vált elterjedtté a tényleges fényvédelem. A mai kor embere számára már nem mindegy, milyen készítményeket választ a strandon. Azzal azonban kevesebben vannak tisztában, hogy az arcbőrre használatos fényvédő készítmények napi rendszerességgel figyelmet érdemelnek- a téli hónapokban is. De mi szükség van erre akkor, ha kint vacogtatóan hideg van? Miként járul hozzá a tudatos bőrápolás a bőröregedés késleltetéséhez? Egyáltalán mitől kell megvédeni a bőrt ilyen intenzíven? Cikkünkben ilyen témáknak járunk utána.

A kép csak illusztráció ! A kép forrása : Adobe Stock

UV-védelem minden korosztálynak

A napsugárzás elleni védelemre legtöbben a strandszezonban gondolnak. A tűző napon hamar leégünk, erről pedig az UVB sugarak tehetnek. Fontos, hogy a nap folyamán krémezzük újra magunkat, hiszen az izzadság és a víz lemoshatja a hatóanyagokat. A délelőtt 10 és délután 15 óra közötti időszakban érdemes árnyékba, vagy még inkább fedett helyre vonulni. Ez elsősorban a júliusi, augusztusi hónapokra jellemző, amikor intenzív UV sugárzás és nagy hőség jellemzi a napokat. A spray formában felvihető készítmények nagy népszerűségnek örvendenek, de a hagyományos napvédő krémek is keresettek. A gyermekek bőre fokozott odafigyelést igényel, a La-Roche Posay ajánlatai között a legkisebbek védelmére is megtalálhatod az ideálist.

Fényvédelemmel a bőröregedés ellen -bőrápolás

A fényvédelem területén az arc kiemelt szereppel bír. Tudtad, hogy az UVA-sugarak egész évben veszélyeztetik a bőr állapotát? A leginkább bőröregítő tényezőként tarthatjuk számon ezeket, idő előtti szarkalábakat, ráncokat, és a finom szemkörnyéki bőr kiszáradását okozhatják. A megelőzés e téren is fontosabb, mint hinnéd. A napi bőrápolási rutin részeként a fényvédő használatával megóvhatod bőröd a káros UVA-sugaraktól, nyáron pedig az UVB-sugarak ellen is megvédenek a kiváló minőségű készítmények. (Bőrápolás)

A La Roche-Posay szakemberei is úgy vélik, hogy a mindennapi tudatos bőrápolás az alapja annak, hogy sikerüljön minél tovább megőrizni fiatalos megjelenésed, bőröd rugalmasságát, hidratáltságát. Ennek érdekében a kíméletes és alapos tisztításon túl az akár érzékeny bőr igényeinek is megfelelő hidratálás és a hatékony fényvédő krém rendkívül fontosak.

Írta: Kiss Anita

A bútorokról szóló cikkünk is érdekelheti !

Previous post Hogyan alakítsd ki közvetlen élettered?
Next post Ételrendelés – ha fontos a minőségi ételkiszállítás Budapesten