Mezőgazdasági permetező drónok

Hazánkban idén vállt lehetségessé a drónok legális használata a mezőgazdaságban . Magam is láttam videót amelyen bemutatták a használatát permetezés közben . Tisztán látszanak az előnyök . (Mezőgazdaság)

Az egyik amit kiemelnék,hogy a permetezett területen ember nem tartózkodik . Itt azt értem,hogy a régi hagyományos permetezésnél egy ember ül a traktorban vagy más mezőgazdasági gépben és állandó mérgezési veszélynek van kitéve . Ez a drónok segítségével megszűnhet .

A kép csak illusztráció a szemléltetés céljából ! A kép forrása : Pixabay

A drónok repülnek és így nem érintkeznek a növénnyel . Tehát lehetetlen , hogy kárt tegyenek benne . Ráadásul nem használnak hagyományos üzemanyagot . Ez nem csak azért jó mert olcsóbb,hanem régen a kipufogó gázt is beszívhatta magába a növény . Így elmondhatjuk,hogy növénykímélő gazdálkodást folytathatunk a jövőben .

Ezért szorgalmazhatjuk , ösztönözhetjük a gazdaságokat arra, hogy minél előbb térjenek át erre a modern eszközre . (Mezőgazdaság)

A drónok felhasználása széles körű . A most ajánlott drónok a mezőgazdaságban alkalmazhatóak a permetezési műveletnél . A mezőgazdasági drónokat centiméter pontosan pozicionálhatjuk . Érzékelik az akadályokat . Nagyon gyorsan feltudjuk tölteni az akkumulátorukat . Akár össze is hajtható és így nem sok helyet foglal el . Az ajánlott oldalon megtekinthetőek a drónok és kérhetnek ajánlatot is : Permetező drónok

A modern repülőalkalmatosságot használhatják haszonnal a filmgyártásnál is . Így a légi felvételekhez nem kell helikoptert használni,amely sok nem kívánatos gázt bocsát ki magából . Valamint kis költségvetésű filmek készítését is színesebbé tehetik a drónok kamerájával készült légi felvételekkel . További békés felhasználási terület a katasztrófáknál való felderítés . Egy sugárfertőzött helyre beküldhetőek a drónok .

A készülékek hatékonyságát növeli az , hogy egyre tartósabb és nagy kapacitású akkumulátorokat fejlesztenek . Tehát hamarosan előfordulhat , hogy több hektár földterületet is permetezhetnek egy akkumulátorral . Jelenleg 1.2 hektárt lehet permetezni . A cégek ezért több akkumulátort is ajánlanak vételkor a folyamatos munkavégzés érdekében.

A nyomtatásról írt bejegyzésünk is érdekelheti !

Previous post <strong>A Pandora karkötő még mindig népszerű kiegészítő!</strong>
Next post Az energia helyzet